Ondertussen is het op televisie geweest!
Wat was het leuk!

Hier beneden lees je mijn verhaal van hoe dag ging en hoe alles is verlopen.
Maar nu eerst het stukje uit de aflevering!


Zit ik afgelopen maandagavond rustig met mijn hond Ido lekker tv te kijken op de bank, word ik opeens gebeld door een nummer wat ik niet kende. Maar het was 21:00 dus ik dacht laat maar even gaan.

Toen ik een berichtje kreeg dat de voicemail was ingesproken werd ik toch wel nieuwsgierig dus luisterde ik mijn voicemail af.

En wat ben ik daar blij om!

Het was iemand van de opnames van ‘Geer en Goor zoeken een hobby’. Ik weet niet of je het programma kent?

Maar Gordon en Gerard zetten zich in voor de ouderen in Nederland omdat er zo veel vereenzaming is.

Dat vind ik echt een prachtig doel wat mij ook echt aan het hart gaat. Ik vind dat mijn oma en mijn schoon oma ook veel te vaak alleen zijn wat mijn hart af en toe breekt.

Gordon en Gerard waren een aantal ouderen aan het helpen en eentje daarvan is Fien. Een super lieve vrouw van 74 jaar. 39 jaar geleden is haar 14 jarige dochter plotseling overleden door een motorongeluk. En ze heeft dat tot nu toe nog niet kunnen verwerken.

Gordon en Gerard (en natuurlijk de productiecrew!) hadden bedacht dat ze Fien hier heel graag bij willen helpen en dat ze haar een lifecoach cadeau willen doen.

Wat een mooi cadeau!

Omdat het een beetje last minute was stond ik opeens de volgende dag al voor de camera’s! Mijn lieve vriendin Anne Thomas heeft mijn haar en make-up prachtig gedaan en toen was ik er klaar voor.

Eerst 10 minuten in het verkeerde gebouw gestaan. Schaam schaam…

Maar toen had ik de crew gevonden! Gezellig een beetje met iedereen gekletst, een zender om gekregen en vooral ook veel gewacht. Toen gingen we naar boven waar het allemaal zou plaatsvinden.

Nog iets meer wachten. En net doen alsof ik echt niet zenuwachtig ben.

Totdat ik hoorde dat Gordon en Gerard er ook echt bij zouden zijn. Haha in mijn hoofd had ik mezelf wijs gemaakt dat ik hun niet zou ontmoeten zodat het minder spannend was 😉

Maar alles ging helemaal goed. Maar vooral ook MEGA SNEL. Ik ontmoeten Gordon en Gerard. Ik zag Gerard per ongeluk over het hoofd omdat ik blijkbaar iets meer fan ben van Gordon…

Maar nadat we dat overleefd hadden ging ik vast in de ruimte, waar het gesprek plaats ging vinden, zitten en werd Fien ingelicht over haar “verrassing”. Verrassing is niet helemaal het juiste woord geloof ik als het om therapie gaat maar je begrijpt het idee.

Geer en Goor Lifecoach Phil

Er is één momentje waarvan ik hoop dat het alsjeblieft eruit is geknipt … Ken je dat dat iets spannend is en snel gaat en dat je dingen doet die je niet helemaal door hebt totdat je denkt wacht eens even…

Gordon, ik, Fien en Gerard stonden in deze volgorde op een rijtje iets te vertellen tegen de camera. Gordon stelde mij een vraag en terwijl ik antwoord gaf sloeg ik mezelf per ongeluk in mijn gezicht. Ik heb het niet echt door gehad maar opeens voelde ik mijn hand letterlijk op mijn gezicht liggen tegen mijn wang en neus aan. En ik dacht alleen maar waarom ligt in Godsnaam mijn hand in mijn gezicht…

Toen heb ik mijn hand zo subtiel mogelijk naar beneden gedaan. Zo subtiel als je een hand naar beneden kan doen terwijl je net tegen Gordon aan het praten bent met een camera op je hoofd gericht natuurlijk.

Ik hoop dat het niet zo erg is als dat ik denk dat het is haha.

Het was in ieder geval een hele gave ervaring! En wat ontzettend mooi dat ik hieraan bij heb kunnen dragen.

Laten we allemaal wat bewuster worden van de vereenzaming in Nederland onder de ouderen. En kijken wat we hier persoonlijk aan kunnen bijdragen.

Liefs,
Phil

PS. Het duurt nog even maar mochten jullie de aflevering willen zien het komt ergens in mei 2016 op tv. Het is als het goed is de 3e aflevering. Ik houd jullie tegen die tijd nog op de hoogte!