Hey, ik ben Phil!

Ik ben 36 jaar, woon samen met de liefde van mijn leven Ymer en onze geweldige hond Odi in mijn geboortestad Tilburg.

Ymer is mijn grootste manifestatie in mijn leven. Ik ben eigenlijk altijd vrijgezel geweest op twee relatietjes van 1 jaar na die niet echt noemenswaardig zijn. Dankzij praktische actie, de kracht van mijn gedachten en de wet van aantrekking heb ik Ymer weten te manifesteren. 23 november zijn we alweer 10 jaar samen!

Mijn tweede grootste manifestatie is mijn eigen bedrijf.

Als kind ben ik opgegroeid in een gezin bestaande uit mijn vader, moeder en 3 jaar oudere broer. Papa en ik hadden een hele speciale band. We hadden veel plezier en deden altijd samen de weekboodschappen. Hij met de grote kar en ik met een klein karretje.

Wel zat hij zelf helaas niet lekker in zijn vel. Ik ken hem als iemand die op de bank zat te roken en koffie te drinken. Toen hij overspannen raakte is hij in de ziektewet gekomen en zat hij nog meer op de bank te roken en koffie te drinken.

Totdat hij opeens 1,5 jaar later, toen ik net 12 jaar was geworden, niet meer wakker werd. Hij had een hartaanval gekregen in zijn slaap en was dood.

Dit heeft een enorme invloed op mijn leven gehad. Ik had twee kanten op kunnen slaan. De ene kant is de slachtoffer kant. Waarin ik hulpeloos zou toekijken hoe het leven mij leeft. En de andere kant is de leiderschapskant. Ik wil en ga alles uit mijn leven halen. Dit is mijn leven. Ik ben hier verantwoordelijk voor en ik weet dat ik ALLES kan bereiken dat ik wil.

Ik weet niet hoe of waarom maar ik ben gelukkig de leiderschapskant op gegaan. Hier ben ik elke dag nog zo dankbaar voor.

Ik voel ook heel sterk dat papa dit voor mij heeft betekent in het leven. Dat hij dit heeft gedaan voor mij.

Uit deze situatie en alle andere dingen die ik heb meegemaakt in mijn jeugd is de intense drijfveer ontstaan om iedereen te laten inzien én voelen dat ook zij, waar ze ook vandaan komen, wat ze ook hebben meegemaakt, ALLES kunnen bereiken wat ze willen. Dit begint bij zelfleiderschap. Het nemen van je eigen verantwoordelijkheid.

Ik haalde mijn bachelor Sociale Psychologie en een master Sociologie en dacht alleen maar: ik kan hier helemaal niks leuks mee doen. Ik wil niet volgens de wetten en regels van het zorgsysteem werken.

Ik besloot mijn eigen praktijk als lifecoach te beginnen.

Op 13 augustus 2013 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Ik probeerde het eigenlijk al een paar maanden eerder maar toen werd ik weggestuurd met de mededeling dat mijn bedrijf meer een hobby was…

Boy, were they wrong…

Ik ben maximaal in mezelf, mijn ontwikkeling als coach en in mijn bedrijf gaan investeren. Ik heb de laatste jaren meer dan €52.000 geïnvesteerd in diverse coachtrajecten, seminars, reizen en trainingen.

 

Creëer je eigen leven. Jouw droomleven.

Eerlijk? De eerste 2 tot 2,5 jaar verdiende ik nauwelijks geld met mijn bedrijf. Ik hielp bijna iedereen gratis of voor €35 per uur. Gelukkig ontving ik BBZ (Bijzondere bijstand zelfstandige) vanuit de gemeente Tilburg omdat ik mezelf voorzag van werk.

Na 2 jaar zag ik een Facebook advertentie voorbij komen van een businesscoach. Ik volgde hun gratis 3-delige video serie, daarna hun gratis webinar en vervolgens stapte ik in hun betaalde programma. Dit vond ik waanzinnig spannend. Maar wauw wat ging er een wereld voor mij open.

Ik heb altijd de belemmerende overtuiging gehad dat ‘omdat ik nu eenmaal mijn eigen bedrijf wilde ik het ook alleen moest doen’. Nu zie ik dat dit absoluut belachelijk is. Maar toen had ik niet eens door dat dit mijn belemmerende overtuiging was die me tegenhield om hulp te zoeken bij het laten groeien van mijn bedrijf.

Ook toen pas realiseerde ik me dat ondernemen echt een vak apart is. Ik was een goede lifecoach, maar had nul verstand van een bedrijf bouwen, marketing, strategie of sales. Gelukkig zijn dit vaardigheden die je kan leren. 

Zoals je hierboven aan mijn investeringenlijstje ziet ben ik volop gaan leren. Na 2,5 jaar nauwelijks geld te hebben verdiend, zette ik opeens €10.000 om met mijn eerste lancering. Vanaf toen is het elk jaar beter gegaan. Ik verdien elk jaar meer geld en ik heb systemen in mijn bedrijf waardoor ik ook steeds meer mensen kan helpen zonder dat het me meer tijd kost.

Ongeveer 3 jaar geleden kwamen er steeds vaker coaches naar me toe die zeiden: jouw bedrijf loopt zo lekker kun je mij dit ook leren. Ik was natuurlijk lifecoach maar had ondertussen enorm veel kennis van marketing en het leek me oprecht heel leuk om ze dit te leren.

Ik besloot een aantal coaches 1op1 als Business&Lifecoach te helpen. Ik noem mezelf geen businesscoach omdat ik echt geloof in de combinatie tussen businesscoaching en lifecoaching. Omdat je wel kan weten wat je moet doen, maar dan moet je het vervolgens nog wel doen. Dan moet je leren hoe je je niet laat tegenhouden door de inner criticus (dat negatieve stemmetje), hoe je blokkades doorbreekt, hoe je focus kan houden, hoe je met downs van de ups&downs omgaat, hoe je weer terug in de flow komt, hoe je balans houdt tussen je gezin, je eventuele loondienstbaan, jezelf en je eigen bedrijf. En noem het maar op. Dit even ter zijde 😉 Ik kwam erachter dat ik het niet alleen leuk vond maar dat ik er ook goed in ben.

Toen werd het even enorm ingewikkeld voor mezelf. Aan de ene kant was ik lifecoach met mijn eigen trainingen waarin ik particulieren hielp en aan de andere kant was ik business&lifecoach voor coaches en therapeuten voor de groei van hun bedrijf.

Ik raakte hier enorm van in de war omdat ik niet meer wist wie ik moest aanspreken in mijn communicatie. Een vriendin van mij zei toen: als het voor jou al niet helder is hoe moet het dan voor de ander helder zijn?

Toen heb ik in 2019 de knoop doorgehakt en besloten dat ik alleen nog maar business&lifecoach ben voor coaches, therapeuten en (yoga) docenten die hun bedrijf online willen laten groeien door middel van een gratis weggever icm salesfunnel, webinar en advertenties EN die weten dat hun omzet alleen maar kan groeien als zij zelf als persoon meegroeien met hun bedrijf.

In 2021 behaalde ik meer dan een ton omzet terwijl mijn agenda grotendeels leeg is. Ik vind het ongelofelijk leuk om mijn klanten te helpen om ook de omzet en de vrijheid te realiseren die ze willen met hun bedrijf. Ik doe dit op twee manieren:

Business Start is het programma voor startende coaches, therapeuten en (yoga)docenten waarin we de fundering van hun bedrijf stevig neerzetten. Het is een heel praktisch, concreet programma in Jip en Janneke taal. Het bestaat zowel uit de online academie waar je exacte stappen, strategie en marketing leert waarmee mijn bedrijf van 2,5 jaar nauwelijks geld verdienen naar een ton omzet per jaar is gegaan. Naast de online academie war je levenslang toegang tot houdt ontvang je ook 4 maanden coaching van mij in de groep met mede coaches.

Daarnaast heb ik nu ook een 1op1 programma voor coaches, therapeuten en (yoga)docenten waarvan de fundering van hun bedrijf al staat maar die nog verder willen groeien in omzet, vrijheid, zelfvertrouwen en plezier.

Jeetje, het is een heel verhaal geworden. Ik denk dat het tijd is voor een hele toffe afsluiter. Ik vertelde je al, bovenaan deze pagina, dat ik samen ben met Ymer de liefde van mijn leven. Ik vertelde je ook dat hij mijn grootste manifestattie ooit is. En nu is hij ook mijn verloofde!

Aanzoek:

Tijdens de Silent Disco riep de DJ dat hij was gevraagd voor iets speciaals. Hij voelde zich als Robert ten Brink. Iedereen moest naar kanaal groen.

Ik HOU echt van romantische verrassingen dus was om mij heen aan het kijken waar het gebeurde.

Ik begreep alleen niet dat ik het niet kon vinden.

En toen gebeurde er dit…

Fun facts:

⭐ Ik ben een backpacker en heb al prachtige reizen mogen maken door Zuid-Afrika, Mozambique, Zambia, Singapore, Indonesië, Borneo, Maleisië, Thailand, Cambodja, Laos, Vietnam, Guatemala, Costa Rica, Nicaragua, Verenigde Staten, Kenia, Panama, Sri Lanka, Bali, Bonaire, Mexico, Thailand, Vietnam. Ook precies in deze volgorde en sommige landen dus 2 keer 😉

⭐ Mijn 5 hoofdwaarden zijn: humor, verbintenis, avontuur, ontwikkeling en vrijheid

⭐ Ik heb een mavo-advies gekregen, accepteerde dat niet ben de havo gaan doen en heb uiteindelijk zelfs een masterdiploma aan de Universiteit van Amsterdam behaald.

⭐ Ik heb mijn eerste 3 webinars gegeven met een pan naast me omdat ik het zo eng vond dat ik dacht dat ik ging overgeven. Ondertussen heb ik er al meer dan 250 live gegeven.

⭐ Mijn vier voortanden zijn van porselein. Ik had vroeger hele scheve tanden, maar ik kon geen beugel omdat ik een ‘drukkende tong’ heb die na de beugel mijn tanden zou terugdrukken. Ik had er zo een nachtmerries van dat ik nu vier porseleinen facings heb.

⭐ Ik moest vroeger absoluut niets, maar dan ook niets, van honden hebben. Ik ben er ook allergisch voor. Totdat ik Ymer leerde kennen en zijn hond Ido. Binnen een paar maanden had Ido mijn hart verovert en sindsdien ben ik de allergrootste hondenliefhebber in de wereld.

⭐ Ik ben een flexitariër. Wat inhoudt dat ik minimaal 3 tot 4 dagen per week geen vlees eet. Oh ja, ik eet ook geen vis omdat ik geloof dat omdat wij op het land leven we niets uit de zee moeten eten.

⭐ Ik hou echt van online ondernemen.

Ik ben benieuwd naar jou!

Als je tot hier hebt gelezen ken je mij nu een stuk beter, maar ik jou nog niet.

Ik ben benieuwd naar jou. Wie ben jij en wat voor bedrijf heb je? Wat staat er tussen je huidige situatie en je droombedrijf in?

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en eventueel samen aan de slag gaan. Misschien heb je, door het lezen van mijn verhaal, ergens het gevoel gekregen dat ik je op een bepaalde manier verder kan helpen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen.

5 + 12 =