Radio Omroep Brabant interviewde mij
voor de week van het geluk!

Door het heftige nieuws uit Brussel heb ik het laatst niet aan de grote klok gehangen. Maar in Eindhoven was het, 21 maart, de week van het geluk en daarom had Radio Omroep Brabant mij geïnterviewd. Dat vond ik een hele mooie en erg leuke eer!

Koen Wijn was hier op maandag langs geweest en we hebben ontzettend leuk zitten babbelen. Het interview was voor de volgende dag. Maar toen vonden de vreselijke terroristische aanslagen plaats in Brussel. De week van het geluk kreeg een vreemde lading.

Koen heeft de intro er op aangepast en in zijn aanpassing heeft hij helaas vergeten te benoemen hoe ik heet, zonde! Maar dat neemt niet weg dat het een leuk radio stukje is geworden met praktische tips, ook voor jou!

Luister snel het Radio interview!

Mijn persoonlijke waarden zijn:

  1. Vrijheid
  2. Avontuur
  3. Verbintenis
  4. Humor
  5. Ontwikkeling

Als ik geen dagelijks contact maak of heb met mijn waarden dan voelt mijn dag letterlijk waardeloos aan. Maar natuurlijk zorg ik er voor dat mijn waarden wel voorkomen in mijn dagelijkse leven zodat mijn dagen waardevol aanvoelen.

Nu kan het begrip waarden heel logisch voor je klinken. Misschien leef je al helemaal volgens je waarden en kan je je niets anders voorstellen. Dat zou fantastisch zijn! In dat geval: gefeliciteerd!

Maar de kans is ook aanwezig dat je het begrip ‘waarden’ nog redelijk vaag vindt. Maar dat je ondertussen wel de essentie en het belang er van inziet. In dat geval wil ik je natuurlijk graag verder helpen om achter jouw waarden te komen en ze een label te gaan geven.

Het is moeilijk waarden kiezen of benoemen als je niet weet waar je bijvoorbeeld uit kan kiezen. Daarom heb ik hieronder een lijst met waarden voor je neergezet.

Waarden:

1. Ambitie

2. Beleefdheid

3. Observeren

4. Comfortabel

5. Competent, kundig

6. Creativiteit

7. Discipline

8. Eerlijkheid, oprechtheid

9. Gehoorzaamheid

10. Gelijkheid

11. Helpend

12. Innerlijke harmonie

13. Intimiteit

14. Liefdevol

15. Logica

16. Loyaliteit

17. Moedig

18. Netjes

19. Opwindend

20. Overlevering

21. Plezier

22. Presteren

23. Ruimdenkend

24. Sociale erkenning

25. Verantwoordelijkheid

26. Vergevingsgezind

27. Vrijheid

28. Wijsheid

29. Zekerheid

30. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid

31. Zelfwaardering

32. Respectvol

33. In balans

34. Vertrouwen

35. Op je gemak zijn

36. Verbondenheid

37. Avontuur

38. Uitdaging

39. Vernieuwing

40. Uniek

41. Sportief

42. Energievol

43. Inspiratie

44. Passievol

45. Bescheiden

46. Betrokkenheid

47. Betrouwbaar

48. Competitie

49. Dapper, doorzetten

50. Duurzaamheid

51. Eenvoud

52. Fantasie

53. Flow

54. Geloof

55. Genot

56. Groei

57. Humor

58. Innerlijke rust

59. Inspiratie

60. Leren

61. Liefde

62. Natuur

63. Ondernemerschap

64. Schoonheid

65. Sensatie

66. Spiritualiteit

67. Spontaniteit

68. Stabiliteit

69. Succes

70. Verbinden

71. Verschil maken

72. Vriendelijkheid

73. Zorgzaam

Ik ben heel benieuwd wat er voor jou uitkomt.

Laat je mij in de comments hieronder weten wat jouw waarden zijn?

Ik vind het altijd leuk om van je te horen!

Liefs,
Phil